Wednesday, January 24, 2007

Tugga och svälj

När jag kom in på biblioteket i eftermiddags upptäckte jag att mina böcker fyllde halva reservationshyllan - och ändå saknas det fortfarande en hel del i min hög.


(Jag undrar vad kalaset hade gått på om jag hade köpt alltihop istället.)

Det är alltid galet besvärligt att få tag på rätt böcker. Universitetsbiblioteket har ett ex eller två som man får slåss om och bokhandlarna i stan tar inte in vår kurslitteratur eftersom vi är så få på utbildningen (och/eller för att institutionen inte skickar dit sina listor ordentligt). Internetbokhandlarna brukar ha en leveranstid som är så lång att kursen är slut innan man hinner få det man beställt, såtillvida att man inte chansar och beställer långt innan kursen börjar. Om de ens har böckerna. "Swallowing disorders" (det är den översta i min hög, UB:s enda hemlåningsbara exemplar i rätt upplaga - det finns ett av en tidigare också) går bara att köpa om man beställer den direkt från förlaget i USA, säger några av mina mer köp-insatta klasskamrater.

Fast samtidigt känns det ändå ganska tufft och proffsigt att få läsa böcker som är så specialiserade att de knappt finns att få tag på. Tänk, en hel bok som handlar enbart om hur man sväljer, liksom. Hur konstigt är inte det?

3 comments:

Julia said...

Riktigt konstigt. Jag har inte ens öppnat kassen med böcker som jag har fått låna, men ska försöka göra det nu innan lunchen, börjar ju trots allt bli lite dags att titta i dom snart...

Ylva said...

Ja, nä, härregud, mitt beslut mot kurslitteratur käns fortfarande helt rätt :)

Och vilken skojig rubrik du hitade! :)

Ylva said...

(ahhrg, dubbeltangenttryckningen igen!)